Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Hlavní diskuze o technice BH
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

TÉMA: Hlavní diskuze o technice BH

Hlavní diskuze o technice BH 10 let, 10 měsíců #1865

• Lenoch
  • NEPŘÍTOMEN
Čau, tak jsem článek přečetl a myslím, že je psaný na profesionální úrovni Stává se z tebe největší odborník na parurézu ve střední Evropě, moudrý rádce nám méně vzdělaným v tomto směru, takový paruretický guru
Píšeš, že ti trvalo půl roku, než ses do této techniky dostal, to mě připadá docela dost, myslel jsem, že je to jednodušší Namotivoval jsi mě, tak to od zítřka začnu pomalu zkoušet
Jak dlouho ti trvá, než se dostaneš do toho zlomového okamžiku? Když jsi o tom mluvil na srazu, tak jsem si to představoval, že po pár vteřinách (třeba 10 s.) je hotovo a v klidu močíš. Tomu týpkovi z videa to trvá nejméně okolo 30 sekund a někdy i minutu. Píšeš, že se nesmím pořádně nadechnout. Nejsem trénovaný potapěč, takže bez velkého nádechu asi tak dlouho nevydržím a začnu se dusit a pak různě zatínat svalstvo, což podle tvých slov nesmím, takže asi od zítřka začnu trénovat zadržování dechu
Nicméně dík za motivující článek, myslím, že pokud se to člověk naučí a bude mít vždycky takové zadní vrátka, tak se mu bude líp močit i na veřejnosti a bude víc v klidu.
Za půl roku se mě zeptej, jestli jsem se to už naučil
Lenoch
Poslední úprava: 10 let, 10 měsíců Napsal Huntik.

Re: Hlavní diskuze o technice BH 10 let, 10 měsíců #1874

• Huntik
  • NEPŘÍTOMEN
Co se týče doby zadržení dechu, nejdřív ti to bude trvat opravdu minimálně 30 sekund. Časem až techniku ovládneš, tak to můžeš stáhnout až na 15 vteřin. Za kratší dobu ti metoda fungovat nebude, to je pak spíše placebo efekt - zadržíš dech a víš že to přijde, což tě uvolní na tolik, že se vymočíš už před samotným fungováním BH.

Jak ze zmiňuješ o tom, že bez hlubokého nádechu nezvládneš na delší dobu zadržet dech a při tom nezvládáš být dostatečně relaxovaný, je právě to nejtěžší. Musíš trénovat!

Držím palce a průběžně tu piš, jak se daří.
Jinak velké díky penhauerovi, který mě na téma na americkém foru upozornil.

Re: Hlavní diskuze o technice BH 10 let, 10 měsíců #1914

Já vydržel kdysi pod vodou 2,5 minuty...možná to zkusím trénovat
Nejdůležitější je nebát se a být za všech okolností plně sám sebou.

Re: BH - Technika zadržení dechu 10 let, 10 měsíců #1917

• Lukas
  • NEPŘÍTOMEN
Jako článek dobré. Praxe už bude horší.

Myslím, že dost paruretiků bude mět problém už u prvního kroku.

Když budu mluvit jen za sebe, tak se mě ještě nestalo, že bych se na veřejných záchodech cítil klidný, srelaxovaný, nebo uvolněný.

Re: Hlavní diskuze o technice BH 10 let, 10 měsíců #1919

• Jirka
  • NEPŘÍTOMEN
Grizzline ale to už ses musel i poch..t ne?
Jak píše Lukas jinde (btw Huntiku, nechceš už to první vlákno o BH a návodu zrušit, ať se diskutuje jen tady? nebo to sem přesunout?), těžko být na WC uvolněný, zrelaxovaný, navodit si klid ... . Ale od toho by měl být ten domácí trénink. BH natrénuješ tak, že budeš vědět, že ti pomůže. Pak přijdeš na WC s tím, že máš berličku, která ti pomůže - a ejhle, hnedka budeš klidnější
Nikdo tu nepíše postřehy - že by to nikdo nezkoušel? Já to párkrát zkusil, co to se mnou udělá, a už vím V onu "pravou chvilku" se mi začne po těle (končetiny, ale i pánev, nejvíc právě kolem svěračů) rozlévat zvláštní horko a určitého uvolnění dosáhnu. Zatím je to bohužel v zápětí vystřídáno zalapáním po dechu a veškeré horko a uvolnění je rázem v ... háji Přichází to opravdu až kolem 30 sekundy, a přijde to dřív, když se držím v "mírném výdechu", než když držím "mírný nádech". To jen jako můj postřeh, možná je to v návodu popsáno, co se má držet já to zas tak podrobně nestudoval jen jsem to chtěl zkusit.
Takže co ostatní? Máte pdoobné zkušenosti?
Btw dost mi to připomíná účinky jedné (ne asi zcela legálně užívané) látky, o které jsme se již dříve bavili (minimálně s Huntikem), a v té souvislosti si dovolím odtušit i mechanismus působení BH na uvolnění všeho
Poslední úprava: 10 let, 10 měsíců Napsal Jirka.

Re: Hlavní diskuze o technice BH 10 let, 10 měsíců #1920

• Huntik
  • NEPŘÍTOMEN
Přesně tak, BH musíš natrénovat u sebe doma a v klidu, aby jsi věděl jak to provádět a co můžeš očekávat. Až po té se můžeš odebrat k veřejným toaletám a zkoušet to zde. Nečekejte že se BHčko naučíte po pár pokusech, musíte trénovat a hlavně se snažit vydržet fázi "lapání po dechu", ta je klíčová. V té je potřeba relaxovat a naučit se vnímat co to s vámi dělá...

Pokud je někdo líný číst článek (pak je automaticky líný i něco dělat s parurézou, že?), zkuste aspoň ta videa.
Poslední úprava: 10 let, 10 měsíců Napsal Huntik.

Re: Hlavní diskuze o technice BH 10 let, 10 měsíců #1922

• Lukas
  • NEPŘÍTOMEN
Podle videa mám pocit, že dělat správně BH je skoro stejný porod jako se vymočit na veřejných záchodech

Jinak je docela těžké, nebo možná aj nemožné trénovat např. doma uvolnění před BH, když doma a na veřejných se člověk cítí a prožívá úplně odlišné stavy.

Re: Hlavní diskuze o technice BH 10 let, 10 měsíců #1925

• Jirka
  • NEPŘÍTOMEN
Lukasi nikdo neříká, že to je lehké ... . Ale určitě to není nemožné. Doma natrénuješ BH, to by nemusel být až takový problém. Lépe a uvolněněji se cítit na veřejných záchodech - to doma nenatrénuješ, to natrénuješ jedině na veřejném WC!!! Kolikrát už tu bylo psáno - choďte na veřejné WC, trénujte, postávejte tam jen tak (bez močení), vnímejte atmosféru, najděte si tréninkového partnera, choďte na srazy, srážejte se, trénujte ve skupinkách nebo se o to alespoň snažte, přestaňte vnímat močení jako něco, co byste měli skrývat, za co byste se měli stydět - to všechno i další "berličky" ti pomůžou, abys vnímal prostor veřejných WC trošku přívětivěji a dokázal se tak alespoň trošku uvolnit, respektive - trošku míň se dostat do křeče ve chvíli, kdy na WC vstupuješ, nebo kdy jen pomyslíš na to, že na WC musíš.
Osobně stále více začínám poznávat, že jedna věc mě z parurézy nevytáhne. Nevěřím tomu, že BH by mě parurézy zbavilo, ale pokud by mi to mělo pomoci třeba ji zmírnit jen o 10%, vždycky to bude úspěch a vždycky mě to posune zase dál ... .

Naší špatnou vlastností je neskutečná lenost, je to obrana mozku, který je v tomto případě naším nepřítelem a vyžívá se v tom, že nás může trápit parurézou. Postavme se mu, přestaňme sami pro sebe být "sociofobici", udělejme ze sebe "jen lenochy" - s tím se dá něco dělat. Stačí se jen zdravě nas.at na svoji lenost a začít! Přemluvit se a na ten hajzlík si jít stoupnout. Překonat se a ten dech prostě zadržet. Nebát se a s nějakým paruretikem se opravdu setkat.
Svět je nespravedlivý, kdokoli nebo cokoli nám parurézu způsobilo, nám určitě nepomůže se jí zbavit! Musíme začít každý sám a za sebe! Ale to musíme chtít. Opravdu chtít!

Neber to Lukasi jako útok na tebe, je to pro všechny. Kdyby to nakoplo jediného paruretika k tomu, aby se sebou začal něco dělat, budu rád. Jen mi momentálně přišlo, že by to tu mělo zaznít. Po kolikáté už ... a určitě ne naposledy.
J.
Poslední úprava: 10 let, 10 měsíců Napsal Jirka.

Re: Hlavní diskuze o technice BH 10 let, 10 měsíců #1926

• Lenoch
  • NEPŘÍTOMEN
Já ze sebe lenocha dělat nemusím
Lenoch

Re: Hlavní diskuze o technice BH 10 let, 10 měsíců #1927

• Lukas
  • NEPŘÍTOMEN
Ne v pohodě, určitě to neberu jako útok na sebe.

Taky si myslím, že BH nemůže odstranit parurézu. BH jen zmírňuje její příznaky a třeba může pomoct když je nejhůř.

Je zapotřebí změnit pohled na parurézu a to si myslím nejlíp tak, že člověk přehodnotí vnímání života(světa, jak kdo chce) celkově a to bohužel, nebo bohudík jde jen tak, že člověk změní hodně věcí a nemyslím jen to že bude postávat na veřejných záchodech. Myslím si, že není možné řešit jen parurézu samostatně, chce to řešit všechno dohromady. Zbavit se všech strachů co člověk má.

Samozřejmě, že je možné zmírnit příznaky parurézy (to se mě vcelku podařilo na relativně únosnou mez oproti začátku, i když se mě paruréza zhoršuje a zlepšuje - má skoro průběh jak sinusovka ), ale nikdy jsem se jí nezbavil úplně, tím myslím to že by úplně zmizela z hlavy. A jen to je možné pokládat za úplné vítězství nad parurézou. Opačný případ znamená žit s ní celý život.

Tady takový docela zajímavý článek:

sustekova.blog.sme.sk/c/306345/Patrite-a...neracii-strachu.html

Ale ovšem to zase naráží na lenost člověka něco změnit.

Tím samozřejmě nezatracuju BH, jak psal Jirka i kdyby to pomohlo jen v 10% tak je to lepší jak nic.
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Doba nahrání stránky: 0.36 vteřin
© Stydlivy-mechyr.cz 2010 - 2013
Tvorba webových stránek vddesign.cz / Design: Němec webdesign Kvízy